Menu

Berchem maakt speelpleinen toegankelijk voor alle kinderen

26 nov Berchem maakt speelpleinen toegankelijk voor alle kinderen

Bron: Gazet van Antwerpen 25 november 2020

BERCHEMDe elf speelpleinen in Berchem moeten meer toegankelijk zijn voor kinderen met een beperking. Het gaat zowel om toegankelijkheid met een rolstoel als aangepaste speeltoestellen.

Berchems districtsraadslid Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) deed dit voorstel en kreeg de steun van de districtsraad.

“Met deze motie schakelen we een versnelling hoger”, zegt Schiltz. “We zien op vele plaatsen wat er kan op dat vlak. Deze bijzondere tijden tonen aan dat speeltuinen een belangrijke sociale functie hebben, ook voor kinderen met een beperking. Het is belangrijk dat zij zich welkom voelen en ten volle plezier kunnen beleven op speeltuigen.”

De eerste stap is het in kaart brengen van de toegankelijkheid van de elf speelpleinen. “We kunnen kort op de bal spelen”, zegt Kris Gysels (Open Vld), districtsschepen van Jeugd. “Dat kan bijvoorbeeld al door een verhard pad aan te leggen naar de speeltoestellen voor kinderen in een rolstoel. Het zand om de val op te vangen van een kind kan vervangen worden door matten. Dat laatste doen we al op enkele speelpleinen.”

Daarnaast wil Gysels per speelplein minstens één speeltoestel hebben dat ook gebruikt kan worden door kinderen met een beperking, van welke aard dan ook.

Processing…
Success! You're on the list.