Menu

Karin Heremans en Alexandra D’Archambeau vervolledigen top drie Open VLD Antwerpen

29 apr Karin Heremans en Alexandra D’Archambeau vervolledigen top drie Open VLD Antwerpen

Karin Heremans en Alexandra D’Archambeau vervolledigen top drie Open VLD Antwerpen

Antwerps Open VLD-lijsttrekker Willem-Frederik Schiltz krijgt op de lijst gezelschap van Karin Heremans, directeur van het Koninklijk Atheneum Antwerpen, en Wilrijks districtsschepen Alexandra D’Archambeau. Daarmee is de top drie van de lijst van de Antwerpse liberalen voor de gemeenteraadsverkiezingen bekend.

Het bestuur van Open VLD Antwerpen keurde dinsdagavond unaniem de nummer twee en drie goed voor de lokale verkiezingen in oktober 2024. Het was al langer geweten dat Willem-Frederik Schiltz de lijst zou trekken.

“Karin Heremans is een ervaren onderwijsexpert die haar stempel heeft gedrukt op het Antwerpse onderwijslandschap”, zegt Schiltz. “Onze voormalige schepen Claude Marinower heeft mooie bouwstenen gelegd en daar willen we verder mee werken. We willen onderwijs doen floreren, want met de huidige schepen Jinnih Beels (Vooruit) gaat de tevredenheid over onderwijs in elk district achteruit.”

Heremans is sinds 2001 directeur van het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen aan de Rooseveltplaats. Tussen 2015 en 2020 gaf zij leiding aan de werkgroep onderwijs van het Radicalisation Awareness Network Europe. Als voorzitter zette ze haar expertise in om polarisatie en radicalisering te bestrijden. Naast onderwijs pleit zij voor een sterk cultuurbeleid, waarbij ze de nadruk legt op meertaligheid, talentontwikkeling en een nauwe samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Singles

Op de derde plaats staat de schepen van Wilrijk Alexandra D’Archambeau. “Naast Karin, is ook Alexandra een sterke aanvulling”, zegt Schiltz. “Ze is een talentvolle vrouw die het altijd heeft opgenomen voor singles. In Antwerpen loopt het cijfer alleenstaanden, met of zonder kinderen, op tot bijna de helft. Zij is van mening dat er voldoende verschillende type woningen gebouwd moeten worden voor alle samenlevingsvormen. Ook cohousing moet gemakkelijker kunnen, in plaats van fiscaal of financieel afgestraft te worden. Alexandra is zelfstandig consultant in de cybersecurity.”

Volgens Schiltz reflecteert de top drie van de Open VLD de stedelijke diversiteit, met een vader van een jong gezin, een jonge grootmoeder en een ambitieuze single.

“We vullen elkaar goed aan en hebben er alle vertrouwen in dat we samen met Willem-Frederik een sterke lijst kunnen samenstellen met sterke kandidaten”, zeggen Heremans en D’Archambeau.

De lijsten voor de gemeenteraad en de districten moeten nog groen licht krijgen van de leden.

Sacha Van Wiele (GVA)