Menu

Ook oppositiepartij CD&V district Antwerpen is overtuigd van onze Burgerbegroting, of toch niet helemaal?

25 sep Ook oppositiepartij CD&V district Antwerpen is overtuigd van onze Burgerbegroting, of toch niet helemaal?

CD&V district Antwerpen wil de Burgerbegroting behouden. Ze opperen alleen om een deel van het budget dat aan Antwerpenaars toekomt om te besteden OP VOORHAND al reserveren om ingediende burgerideeën te onderzoeken. Het succes van de Burgerbegroting zit hem er juist in dat het de beslissing bij de burgers ligt. Ik ben er van overtuigd dat Antwerpenaars niet zitten te wachten op het opgeheven vingertje van CD&V in district Antwerpen.

We hebben altijd gezegd dat professionele omkadering van de Burgerbegroting een voorwaarde is voor succes, daarom is daar gedurende de afgelopen burgerbegrotingen ook in geïnvesteerd.

Daarnaast vindt CD&V dat de Burgerbegroting meer ruimte voor projecten voor en door jongeren moet bevatten. Het is aan de deelnemers aan de Burgerbegroting om te bepalen, waar jongeren zeker niet slecht vertegenwoordigd zijn.

En ook vragen ze om een participatie ambtenaar… die er al is! We steunen natuurlijk wel de oproep voor meer aandacht en budget voor de participatie van de bewoners in Antwerpen. We hopen ook dat CD&V Antwerpen (stad) onze burgerbegroting wil steunen, in hun stadsprogramma komt het woord Burgerbegroting helaas niet voor.

Geen geheven vingertje van de politiek. Antwerpenaars kunnen het zelf, met ‘Real money’ en ‘Real power’.