Menu

Over Willem-Frederik

Optimist en liberaal
Open Vld Fractieleider Vlaams Parlement

Willem-Fredrik Schiltz is een optimist en liberaal die elke uitdaging met een open geest aangaat. Hij zet zich in voor duurzame energie en economie, een beter klimaat en een bruisend Antwerpen. Dit doet hij sinds 2007, eerst als federaal parlementslid in de Kamer en nu als Vlaams parlementslid.

Geboren in Antwerpen als zoon van vrijdenker en Minister van Staat Hugo Schiltz en kunstenares Suzannah Olieux, kreeg Willem-Frederik het kritisch denken en buiten de lijntjes kleuren met de paplepel mee. Eenmaal de paplepel ontgroeid, behaalde hij zijn licentiaat rechten aan de Universiteit Antwerpen en werd advocaat aan de Antwerpse Balie om vervolgens in London bijkomende kennis en levenservaring op te doen.

Vandaag verdeelt Willem-Frederik zijn tijd tussen Brussel en Antwerpen. Hij zetelt in het Vlaams Parlement, waar hij fractieleider is voor de 16-koppige Open Vld-fractie, en waar hij zich verdiept in Energie, Economie, Begroting & Financiën. Daarnaast kan je hem vaak op de fiets door Antwerpen zien zoeven, waar hij zich toelegt op participatie, mobiliteit en duurzaamheid.

Positieve energie is de rode draad door zijn bezigheden.

WillemFrederik-profiel2

“Denken dat vergroening en economische groei niet samengaan is verleden tijd. Vergroening die de economie doet groeien en bloeien, dáár moeten we heen.”

Willem-Frederik