Menu

Vlaams Parlement bespaart 8,7 miljoen

10 nov Vlaams Parlement bespaart 8,7 miljoen

Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement keurde afgelopen week unaniem een reeks besparingen goed voor een totaalbedrag van 8,7 miljoen euro. Deze besparingen worden nu opgenomen in het ontwerp van begroting 2023 en in het ontwerp van meerjarenbegroting 2023-2027.

Het Uitgebreid Bureau besliste om voor deze legislatuur 4,8 miljoen euro te besparen op de werking van het Vlaams Parlement. Deze besparingen worden o.a. gerealiseerd door het uitstellen van een reeks infrastructuurwerken in de parlementaire gebouwen, het beperken van de gevelwerken tot dringende herstellingen en besparingen op publiekswerking, communicatie, opleiding, en consultancy.

Daarnaast wordt de inhouding van 5% op de parlementaire vergoeding bestendigd voor deze legislatuur. Dit betekent een besparing van 1,4 miljoen euro.

De Vlaamse partijen zullen ook opnieuw snijden in de dotaties en de werkingstoelages voor de fracties. De besparing op de partijdotatie wordt opgetrokken van 6% naar 10%. De besparing op de werkingstoelage wordt versterkt van 6% naar 8%. Hierdoor wordt een besparing van 2,5 miljoen euro gerealiseerd.

In lijn van wat ik al schreef in mijn pamflet Beton lichtte ik de besparingen uitgebreid toe in De Ochtend. Herbeluisteren kan je hier.