Menu

Schiltz vraagt minister naar WinWinlening

24 apr Schiltz vraagt minister naar WinWinlening

In de commissie Economie gisteren heeft Willem-Frederik Schiltz minister Muyters ondervraagd over de uitbreiding van de WinWinlening*. Dit is een belangrijke financieringsbron voor Vlaamse starters en kmo’s. In 2014 werden 1945 Winwinleningen geregistreerd voor een totaal kredietbedrag van 53,5 miljoen euro.

Eerder heeft de minister aangegeven dat een verruiming van de regeling mogelijk is, maar meer details heeft sindsdien nog niet gegeven. Een mogelijkheid zou zijn om crowdfunding aan de gunstregeling toe te voegen.

In antwoord op de vraag van Willem-Frederik Schiltz heeft hij nu aangegeven dat het Agentschap Ondernemen en de Participatie Maatschappij Vlaanderen (beide onder de verantwoordelijkheid van de minister) de eerste stappen hebben gezet om de mogelijk te onderzoeken.

Extra informatie:

* De Winwinlening is er om particulieren fiscaal aan te moedigen om geld ter beschikking te stellen aan starters en kmo’s.

Wie als vriend, familielid of kennis gedurende een looptijd van 8 jaar tot €50.000 leent aan een Vlaams bedrijf, krijgt hierop jaarlijks een belastingvermindering, gekoppeld aan een eventuele fiscale recuperatie indien de betreffende starter of KMO het bedrag niet kan terugbetalen. Een bedrijf kan zo tot een bedrag van €200.000 Winwinleningen aangaan met een maximum van €50.000 per vriendm familielid of kennis.